Berkvens Bandenrecycling B.V is gecertificeerd inzamelingsbedrijf van RecyBEM. Dit is de uitvoeringsorganisatie van het Besluit beheer autobanden (Bba). Sinds 1 april 2004 organiseert RecyBEM in Nederland de inzameling en recycling van gebruikte autobanden uit de vervangingsmarkt.

Berkvens Bandeninzameling & Recycling

Vlechter 3
5711 LS Someren
+31 (0)493 49 12 32

De gebruikte banden worden door ons ingezameld en worden vervolgens verwerkt op een milieuverantwoorde manier. Hierdoor voorkomen we dat oude banden rondslingeren in het milieu, hoeven er minder primaire grondstoffen onttrokken te worden aan de natuur en wordt de uitstoot van CO₂ vermeden.

Oude banden, nieuw leven dankzij Berkvens Banden Recycling

Volgens het principe ‘éénmaal oud voor éénmaal nieuw’ zamelen alle RecyBEM-gecertificeerde inzamelingsbedrijven jaarlijks ongeveer 8 miljoen gebruikte banden in. Meer dan de helft van de tot op heden ingezamelde banden heeft een nieuw leven gekregen door recycling in toepassingen, zoals speeltuintegels, op kunstgrasvelden en in asfalt. Nog eens meer dan een derde van de banden is hergebruikt en heeft een tweede leven gekregen als occasionband of door loopvlakvernieuwing.

RecyBEM stimuleert het recyclen van banden tot granulaat en staal en bespaart zo nieuwe grondstoffen en CO2-emissies. RecyBEM wil een stap verder maken en streeft naar het sluiten van de bandenketen. In dat kader ondersteunt RecyBEM doorontwikkeling van het proces voor devulkanisatie. RecyBEM zorgt voor verbetering van de circulaire milieuwaarde van gebruikte autobanden.

Vragen & contact

Bel, app of mail ons

Heb je een vraag? Banden gezien die je wilt hebben?
Of ben je opzoek naar banden en heb je ze nog niet gevonden?